Pasul 3 - Copii mari

Zâmbetele copiilor mari

La varsta de 3 ani, copilulasul ar trebui sa aiba dantura completa. Prima etapa a eruptiei sa fie incheiata, iar zambetul lui, unul de milioane. Începând de acum, îngrijirea orală e la fel de importantă ca la un adult. În curând, Zâna Măseluță va face loc, ușor, ușor, danturii definitive. Dințișorii de lapte vor cădea rând pe rând, apărând alții care vor avea nevoie de cel puțin aceeași atenție. Dantura mixtă se va întreține numai și numai printr-o perfectă igienă orală. Deprinderea obiceiului de a se spăla zilnic pe dinți, dimineața si seara, va ține cariile si stomatologii departe. Iar copilul va căpăta încredere în el, se va simți important, responsabil, mare. Odată obișnuit, va repeta procesul, zâmbind întotdeauna fericit si sănătos.

Ce trebuie sa fac?

 • Periază, periază, periază! Până ce copilul va avea aproximativ 6 ani, îl veți ajuta. Apoi, la fel de conștiincios, îl veți supraveghea, monitorizând timpul alocat (recomandarea e de două minute), modul în care efectuează periajul dentar (corect înseamnă că toți dinții beneficiază de aceeași atenție)
 • Ajutați-l să se deprindă zilnic cu ața dentară! In special pentru acele zone greu accesibile (când dinții încep să se atingă). Se trece cu grijă de la un dinte la altul, trăgând ușor de ață, față-spate/stânga-dreapta. Resturile alimentare vor fi astfel îndepărtate, prevenind inflamațiile și o respirație încărcată.
 • Înlocuiți periuța imediat ce perii ei se deteriorează (se recomandă la fiecare două, trei luni)
 • Alegeți pasta potrivită pentru copil. Fără arome intense, acestea nefiind pe placul celor mici. Pentru a evita ingerarea unei cantități mari (ne referim în special la fluor), folosiți pentru periaj foarte puțină pastă de dinți. Optați pentru produsele cu xilitol în conținut, element ce nu favorizează apariția cariilor precum o fac zaharurile.

    Alte produse Baby-Brush

    

   The KidzSonic Electric Toothbrush 

   Partenerul perfect pentru periaj, cu lumini intermitente și un temporizator de două minute.

    

   Brush-Baby Mild Spearmint Toothpaste 

   Cu o aromă ușoară de mentă pe care copiii o vor iubi.