Întrebări frecvente

Etapa 1 - Bebeluși - Gingii zâmbitoare

De ce contează dinții de lapte
Dezvoltarea dintilor de lapte
Cum să ai grijă de gingiile bebelușului și de dinții noi
Hrănire și înțărcare prietenoase cu dinții
Semne de dinți

Etapa 2 - Toddlers - Primele Zâmbete

Îngrijire dentară zilnică pentru copilul dumneavoastră
Dinți pentru copii mici - semne, faze și remedii
Gustări și băuturi potrivite pentru dinți
Copii și degetul mare
În vizită la dentist

Stage 3 - Kids - Grown-up Smiles

Trecerea de la dinți de lapte la dinții adulți
Îngrijire dentară zilnică pentru copii
În vizită la dentist
Alegerea periuței și a pastei de dinți potrivite
Ața dentară

 

De ce contează dinții de lapte

De ce este important să ai grijă de dinții bebelușului tău?

În timp ce adorabilul tău nou-născut s-ar putea să nu aibă dinți expuși la sosire, dinții lor de lapte s-au dezvoltat în timp ce erau încă în pântece. Acesta este motivul pentru care curățarea gingiilor lor în fiecare zi este atât de importantă. Curățarea regulată a gingiilor bebelușului va reduce nivelul bacteriilor din gură (inclusiv cele care pot provoca cariile dentare) și vor elimina depozitele de alimente și lapte. Acest lucru le va menține gura și gingiile frumoase și curate, în timp ce vă va introduce cu ușurință bebelușul în rutina dentară zilnică.

Contează cu adevărat dinții de lapte?

Absolut! Carierea dinților din copilul micuțului poate provoca abcese care dăunează dinților adulți permanenți care se dezvoltă în interiorul gingiilor. Cazurile grave de carie pot duce la extragerea dinților, ceea ce este foarte neplăcut pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră. Extragerea dinților de lapte poate însemna, de asemenea, că copilul dumneavoastră are mai multe șanse să dezvolte probleme ortodontice în viitor.

Ce cauzează cariile dentare?

Când mâncăm, bacteriile care trăiesc în gura noastră reacționează cu zaharurile din alimentele noastre pentru a produce acid. Acest acid atacă apoi smalțul dinților și provoacă cariile dentare. Acesta este motivul pentru care este atât de important pentru dvs. să-l ajutați pe cel mic să aibă grijă de dinți - vor avea nevoie de ajutorul vostru pentru a se spăla pe dinți până la vârsta de cel puțin 6 ani.

Înapoi sus

 

Dezvoltarea dintilor de lapte

Ce se întâmplă dacă bebelușul meu se naște cu dinți?

Foarte ocazional, un bebeluș se naște cu unul sau mai mulți dinți sau apare un dinte în primele câteva săptămâni de viață. Dacă bebelușul are un dinte timpuriu, nu vă faceți griji. Acești dinți timpurii se pierd de obicei devreme și nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare decât dacă sunt slăbiți sau dacă interferează cu hrănirea bebelușului. Dacă aveți întrebări, este o idee bună să discutați cu medicul dentist.

Când ar trebui să mă aștept la primul dinte al bebelușului meu?

Toți copiii sunt diferiți, la fel ca noi, adulții! În general, vă puteți aștepta ca primul dinte al bebelușului dvs. să apară la vârsta cuprinsă între 6 și 10 luni, dar unii bebeluși nu văd primul dinte până la vârsta de un an sau mai mult. Consultați întotdeauna medicul dentist dacă sunteți îngrijorat.

Cum se dezvoltă dinții de lapte?

Dinții de lapte apar de obicei în perechi mici drăguțe - unul în dreapta și unul în partea stângă a gurii. Cei doi dinți frontali inferiori trec de obicei mai întâi, urmați de cei superiori. Bebelușul tău va avea aproximativ opt dinți până la prima lor zi de naștere, perfecte pentru a se răsfoi pe un tort de ziua de naștere! Până la vârsta de 2 1/2 până la 3 ani, toți cei 20 de dinți de lapte vor fi trecut.

De ce dinții de lapte nou erupți sunt mai delicati?

Când vin dinții de lapte noi, nu vor avea pe deplin dezvoltată suprafața exterioară a smalțului întărit pentru a-i proteja și sunt mai predispuși la degradare și eroziune. Acesta este motivul pentru care evitarea alimentelor cu zahăr este foarte importantă, mai ales odată ce copilul împlinește 6 luni și începe să mănânce alimente solide. Vă recomandăm să așteptați cel puțin 20 de minute după ce micuțul dvs. a mâncat înainte să vă spălați dinții. Acest lucru vă va ajuta să păstrați smaltul delicat al dinților de copil.

De ce își pierde copilul meu toți dinții de lapte?

Dinții de lapte ai micuțului tău trebuie să cadă pentru a face loc creșterii dinților permanenți adulți. Vă puteți aștepta ca acest proces să dureze șase sau mai mulți ani de la început până la sfârșit. Până când cel mic împlinește 3 ani, ar trebui să aibă gura plină de 20 de dinți de lapte. Dintii din mijlocul inferior sunt de obicei primii care merg, în jurul vârstei de 5 sau 6 ani, iar perechea din mijlocul superior ar trebui să fie următoarea. Unii copii își pierd primul dinte încă din 4 sau până la 7 ani. În general, cu cât micuțul tău era mai tânăr când au intrat dinții, cu atât este mai probabil să cadă.

Inapoi sus

  

Cum să ai grijă de gingiile bebelușului și de dinții noi

What should I do?

Grija după îngrijirea orală a bebelușului începe în ziua în care se naște. Curățarea gingiilor bebelușului dvs. va ajuta la prevenirea acumulării bacteriilor și la crearea unui mediu sănătos pentru noii dinți ai bebelușului atunci când vor trece. Ar trebui să ștergeți gingiile bebelușului cu o cârpă curată și apă fiartă răcită, ca parte a rutinei zilnice de îngrijire orală și, de asemenea, după hrănire. Puteți utiliza, de asemenea Brush-Baby DentalWipes™ pentru a curăța gingiile bebelușului, deoarece a adăugat xilitol, un ingredient natural care ajută la reducerea numărului de bacterii cauzatoare de degradare și inflamație. O altă opțiune este Brush-Baby Chewable Toothbrush™ care va ajuta la curățarea gingiilor bebelușului de asemenea.

Cât de des ar trebui să curăț gingiile bebelușului meu?

Pentru a curăța gingiile bebelușului, folosiți doar o cârpă curată și apă fiartă răcită sau o DentalWipe o dată sau de două ori pe zi. Ștergeți ușor în jurul obrajilor dolofani, gingiilor și peste limbă. Nu pot spune încă mulțumiri, dar promitem că vor aprecia împrospătarea!

Când ar trebui să încep să spăl pe dinții bebelușul meu?

De îndată ce apare primul alb sidefat al bebelușului, este timpul să cumpere prima lor periuță de dinți. Chiar și primul dinți al bebelușului trebuie curățat, deoarece odată ce a apărut, bacteriile și placa vor începe să se agațe de suprafața dintelui. Curățarea dinților micuțului de două ori pe zi ajută la îndepărtarea acestor bacterii și începe să obișnuiască bebelușul cu rutina de spălare a dinților și senzația de gură proaspătă drăguță. Nu uitați să oferiți gingiilor fără dinți o curățare ușoară și cu o flanelă curată, umedă și moale sau cu un DentalWipe.

Cum ar trebui să curăț dinții bebelușului meu?

Pentru a curăța dinții celui mic, încercați să-i așezați mai degrabă decât să îi culcați. Utilizați o periuță de dinți cu cap mic, cu păr moale sau o DentalWipe. Uneori, vă poate ajuta dacă vă așezați în poală și ați putea chiar să introduceți un cântec, astfel încât să știe că este timpul de periat. Dacă micuțului îi place să-și mestece peria, încercați Periuța de dinți masticabilă - este concepută pentru a ajuta la curățarea dinților și a gingiilor, deoarece este mestecată și, de asemenea, acționează ca o dentare. Lasă-l pe bebeluș să te speli și pe dinți - îi va ajuta să-și dea seama că face parte din distracția rutinei zilnice. Nu uitați să curățați și gingiile fără dinți cu un DentalWipe sau o flanelă moale, curată și umedă.

Ce fel de pastă de dinți ar trebui să folosesc?

Pentru cei mici până la vârsta de trei ani, veți avea nevoie doar de un frotiu de pastă de dinți. Căutați paste de dinți cu cel mult 1000 de părți pe milion de fluor, deoarece acest lucru vă va asigura că nu primesc prea mult fluor decât când sunt suficient de mari pentru a scuipa pasta de dinți după periaj. Este mai bine să nu vă clătiți gura după curățare sau periaj, deoarece fluorul rămas va continua să-și protejeze dinții după timpul de spălare.

Inapoi sus

 

Hrănire și înțărcare prietenoase cu dinții

What if my baby drinks their milk from a bottle?

Până când bebelușul împlinește un an, ar trebui să încercați să le treceți la băut dintr-o ceașcă deschisă sau o ceașcă sippy, astfel încât băuturile lor să nu petreacă mult timp în jurul dinților. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să evitați să îi dați bebelușului o sticlă de lapte cu care să se culce sau să sugeți mult timp în timpul zilei. De asemenea, nu uitați să-l încurajați pe cel mic să-și bea laptele de noapte înainte să vă spălați dinții, spre deosebire de cel de după.

Ce alimente și gustări potrivite pentru dinți pot să îi dau copilului meu?

  • Alimente bogate în calciu, cum ar fi iaurtul, laptele și brânza. Acestea sunt, de asemenea, esențiale pentru ca micuțul tău să construiască dinți, unghii și oase puternice.Faceți-vă propria acadea de gheață prin introducerea unui băț într-un fromage frais fără adaos de zahăr și congelarea acestuia timp de o oră. Dacă bebelușul dvs. dinte, acesta este un tratament minunat liniștitor pentru gingiile dureroase!
  • Căutați biscuiți cu conținut scăzut / fără adaos de zahăr sau încercați biscuiți sărați cu conținut scăzut de sare sau prăjituri de orez.
  • Optează pentru iaurt cu conținut scăzut sau fără adaos de zahăr
  • Fructele și legumele crude, cum ar fi morcovul, țelina, castravetele și mărul, pot ajuta la ușurarea iritării gingiilor dureroase, mai ales atunci când sunt răcite și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre.
  • Nu uitați dacă bebelușul dumneavoastră nu se simte bine și îi oferiți medicamente adecvate vârstei, căutați opțiunea fără zahăr. Zahărul va fi listat pe ingrediente și poate fi denumit și glucoză, zaharoză, dextroză, maltoză, fructoză, miere, amidon hidrolizat sau sirop.

Ce este „caria dentară a sticlei”?

Dinții de lapte pot fi afectați de o formă agresivă de cariie denumită cariia timpurie a copilăriei. Acest lucru se întâmplă atunci când micuții beau în mod regulat băuturi zaharoase pe tot parcursul zilei dintr-o sticlă. Începe din dinții superiori din față și se răspândește rapid către alți dinți. Acesta este motivul pentru care este atât de important să vă asigurați că micuțul dvs. bea dintr-o ceașcă deschisă sau o ceașcă sippy imediat ce este capabil și, de asemenea, că faceți alegeri prietenoase cu dinții despre ceea ce beau. Încercați să păstrați băuturile dulci cu zahăr la masa, dacă puteți.

Este rău să împărțiți lingura de hrănire a bebelușului?

Da! Deși poate fi foarte distractiv să joci avioane cu lingura de hrănire a bebelușului tău și să le arăți cum să mănânce, împărțirea lingurilor de hrănire trebuie evitată cât mai mult timp. Cercetările arată că bacteriile pot fi transmise de la părinți la bebeluși prin saliva lor, împărțind tacâmuri, manechine sau chiar sărutându-se pe buze. Întrucât bebelușii adorm adesea cu lapte, formulă sau alimente în gură, acest lucru lasă dinții lor mici mai susceptibili la cariile dentare. Dar cariile apar doar dacă țesutul dentar, carbohidrații sau zahărul și bacteriile care cauzează cariile sunt împreună în gura micuțului. Deci, cu cât ne putem ține bebelușii mai departe de aceste bacterii, cu atât mai bine!

Inapoi sus

 

Semne de dinți

Care sunt semnele dinților?

Deși majoritatea bebelușilor nu își vor vedea primul dinte decât între 6 și 9 luni, bebelușului dvs. poate începe să-i crească dinții încă de la 3 luni. Pentru unii, dinții sunt nedureroși, alții pot deveni iritabili sau pot plânge, iar pentru unii le poate afecta și somnul. Iată câteva semne care trebuie avute în vedere:

  • Masticându-și degetele sau orice pot pune în gură! Acest lucru se datorează faptului că sunt eliberate substanțe chimice speciale care determină separarea celulelor din gingii, permițând trecerea dinților noi și mestecarea se simte bine!
  • Multă salivare. Saliva ajută la spălarea gurii bebelușului și la menținerea gingiilor curate, deși ar putea însemna câteva încărcături de spălare pentru tine! Dorsetele pot ajuta la economisirea unei schimbări complete de îmbrăcăminte.
  • Obrajii roșii și fierbinți

Fii precaut însă cu privire la miturile dinților! Dinții nu cauzează boli, dar pentru că de multe ori începe într-un moment în care sistemul imunitar al bebelușilor preia protecția mamei, pot fi mai susceptibili la infecții și viruși. Vedeți întotdeauna medicul de familie dacă bebelușul dumneavoastră pare rău.

What causes the teething pain that some children experience?

Food or bacteria can get stuck around new teeth popping up and this can cause infection. This is why a clean mouth can help to prevent teething pain. Try to keep your little one’s gums and any teeth they have nice and clean by brushing twice a day.

Back to top

 

Etapa 2 - Toddlers - Primele Zâmbete

Îngrijire dentară zilnică pentru copilul dumneavoastră

Când ar trebui să încep să spăl dinții copilului meu mic?

De îndată ce primul dinte al bebelușului dvs. a ajuns, este timpul să sărbătorim acea etapă importantă printr-o călătorie de cumpărături pentru a cumpăra prima lor periuță de dinți. Chiar și primul lor dinte va trebui curățat în fiecare zi, deoarece odată ce acesta ajunge, bacteriile și placa vor începe să se agațe de suprafața dintelui. Curățarea dinților micuțului de două ori pe zi ajută la eliminarea acestor bacterii și la menținerea gurii sănătoase și începe să-i obișnuiască cu rutina de periaj. Nu uitați că gingiile fără dinți vor avea nevoie și de o curățare ușoară.

Cum ar trebui să spăl dinții copilului meu mic?

Copiii nu sunt de fapt capabili să se spele pe dinți în mod eficient până la vârsta de 6 ani, deci este bine să stabiliți o rutină sănătoasă de periaj cât mai curând posibil. Când începeți, încercați să le așezați în poală și poate cântați o melodie pentru a introduce un element de distracție. Utilizați o periuță de dinți cu capul mic, cu peri moi și doar un frotiu de pastă de dinți (gândiți-vă la mărimea unui bob de orez).

Cât timp ar trebui să spăl pe dinții copilului meu mic?

Ar trebui să vă propuneți să vă spălați dinții celor mici timp de 2 minute, de două ori pe zi. Cheia cu periajul de dinți este să-l faci distractiv și să-i arăți micuțului tău că și tu (și ceilalți membri ai gospodăriei tale) îți cureți și tu dinții.

De ce trebuie să-mi ajut copilul mic să se spele pe dinți?

Stabilirea unor obiceiuri bune de periere ca parte a rutinei zilnice a micuțului dvs. vă va asigura că au cele mai mari șanse de a continua obiceiul pe măsură ce îmbătrânesc, precum și de a menține acel zâmbet sănătos!

În timp ce micuții adoră să facă lucruri pentru ei înșiși, ei nu au, de fapt, coordonarea de a se spăla pe dinți suficient de bine până la vârsta de aproximativ 6 ani. Medicii stomatologi vă recomandă să vă spălați dinții copilului până la vârsta de cel puțin 4 ani și apoi să supravegheați periajul și pasta de dinți până la vârsta de 6 până la 8 ani. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să dai un exemplu bun: copilul tău va învăța despre o igienă orală bună doar urmărindu-te pe tine și pe ceilalți membri ai familiei tale spălându-ți și folosind ață dentară.

Ce fac când copilul meu își mestecă periuța de dinți?

Dacă descoperiți că micuțul dvs. vrea doar să-și mestece pensula, atunci ar merita să vă apucați o periuță de dinți masticabilă. Puteți să frotiți o mică pastă de dinți pe Chewable și să lăsați copilul să facă o parte din muncă! Apoi, puteți trece peste dinții copilului dvs. cu o periuță de dinți și puteți termina treaba.

Ce fac când copilul meu refuză să mă lase să-i spăl pe dinți?

  • Nu este neobișnuit ca micuțul dvs. să dorească să-și afirme independența, ceea ce poate face periajul dificil. Nu vă faceți griji - acest lucru este perfect normal și nu sunteți singuri! Iată câteva lucruri de încercat:Aveți la dispoziție două periuțe de dinți la îndemână, astfel încât să puteți da copilului dvs. o alegere. Le va plăcea sentimentul de a fi la conducere. Lasă-l pe copilul tău să te vadă pe tine și pe ceilalți membri ai casei tale curățându-te dinții
  • Lăsați-l pe cel mic să-și spele mai întâi „dinții” jucăriei preferate sau lăsați-l să vă „ajute” să vă spălați pe dinți. Doar aveți grijă să nu le împărțiți periuțele de dinți.
  • Nu uitați să le spălați cu laudă atunci când periajul merge bine

Încercați să pregătiți o melodie sau un dans prostesc pentru periaj de dinți sau vizionați câteva dintre videoclipurile amuzante online.

  • Dacă copilul dvs. se bucură să ronțăie peria lor, încercați periuța de dinți masticabilă - este concepută pentru a ajuta la curățarea dinților și a gingiilor, deoarece este masticabilă și acționează, de asemenea, ca un teether. Apoi puteți intra și termina treaba cu o periuță de dinți după aceea.

Cum aleg prima periuța de dinți potrivită?

Există o mulțime de periuțe de dinți diferite pe piață. Important de reținut este că periuțele de dinți pentru copii trebuie să aibă peri moi, care să fie blând cu gingiile mici. Iată câteva opțiuni de luat în considerare:

  • FirstBrush-ul nostru are un cap mic și un mâner lung, pentru a vă ajuta să curățați ușor interiorul unei guri mici.
  • Dacă bebelușul dvs. are deja câțiva dinți, FlossBrush este ideal - are peri mai lungi, astfel încât să poată curăța între dinți.
  • De asemenea, ați putea opta pentru o periuță de dinți electrică - aceasta are câteva avantaje față de un manual și uneori poate convinge un bebeluș care nu vrea să spele dinții poate fi distractiv! BabySonic are un cap de perie mic pentru bebeluși și unul mai mare pentru cei mai mari. Are un cronometru de două minute, astfel încât să știți exact cât timp trebuie să vă spălați, împreună cu o lumină, astfel încât să puteți verifica dacă ajungeți la toți dinții copilului.

Cât de des trebuie să înlocuiesc periuța de dinți a copilului meu mic?

Este ușor să uitați să înlocuiți periuțele de dinți ale familiei dvs. atunci când mai sunt un milion de alte lucruri de făcut pentru a menține o gospodărie în funcțiune. Cu toate acestea, este important să ne amintim că periuțele de dinți pot răspândi infecția, așa că iată regulile noastre de aur pentru păstrarea acelor perii la maxim.

  • Înlocuiți periuța de dinți a copilului dumneavoastră după ce sunt bolnavi de răceală, gripă, burtă sau după orice infecție a gurii (și a dumneavoastră dacă și dumneavoastră sunteți bolnav!).
  • Nu uitați să urmăriți periuțele de dinți ale familiei dvs. și să le înlocuiți atunci când perii încep să se sfărâme sau cel puțin o dată la 2 - 3 luni.
  • Încercați să păstrați periuțele de dinți ale tuturor într-un loc curat, uscat și aerisit, astfel încât să se usuce între utilizări. În mod ideal, capetele periuței de dinți nu ar trebui să se atingă.

De ce ar trebui să folosesc o periuță de dinți electrică?

Periuțele de dinți electrice pot fi o opțiune excelentă pentru un copil încăpățânat, deoarece pot introduce ceva distracție în rutina de periere a dinților. Periile electrice Brush-Baby au lumini și un cronometru de 2 minute, astfel încât să știți exact cât timp trebuie să vă periați. Nu uitați să înlocuiți capetele periuței de dinți atunci când perii încep să se sfărâme sau cel puțin la fiecare 2 - 3 luni.

Pot împărți periuța de dinți cu copilul meu mic?

Dacă îl lăsați pe cel mic să vă „ajute” să vă spălați pe dinți pentru a bate lupta cu periajul, aveți grijă să nu împărțiți periuțele de dinți una cu alta, deoarece periuțele de dinți pot răspândi cu ușurință infecția.

Cum aleg pasta de dinți potrivită pentru copilul meu mic?

Alegerea pastei de dinți potrivite pentru dinții de copil al copilului dvs. este în principal despre alegerea cantității potrivite de fluor din pasta de dinți, dar este și despre experimentarea diferitelor arome. Micii papilele gustative pot găsi adesea arome menta destul de puternice. Fluorul se găsește în mod natural în alimente și apă, iar cantitatea de fluor diferă în funcție de locul în care locuiți. Ajută la prevenirea cariilor dentare prin întărirea smalțului de pe suprafața dintelui. Cu toate acestea, consumul sau consumul excesiv de fluor poate provoca pete permanente pe dinții adulți în curs de dezvoltare, deci este important să-l încurajați pe cel mic să-și scuipe pasta de dinți după periaj, în loc să înghită. Alegeți o pastă de dinți cu cel mult 1000 de părți pe milion de fluor până când micuțul dvs. împlinește 3 ani.

Cât de multă pastă de dinți ar trebui să folosesc?

În primul rând, asigurați-vă că pasta de dinți a micuțului dvs. conține cantitatea potrivită de fluor pentru vârsta lor. Trebuie doar să folosiți un mic frotiu de pastă de dinți pentru copilul mic, până la vârsta de 3 ani și apoi puteți utiliza o cantitate de mărimea unui bob de mazăre. Nu uitați să puneți pasta de dinți pe periuța de dinți a copilului dumneavoastră până când copilul dumneavoastră o poate face corect și, ca și în cazul tuturor produselor pentru baie, păstrați tuburile de pastă de dinți la îndemâna mâinilor mici.

Ce fac dacă copilului meu nu îi place pasta de dinți cu aromă de mentă?

Aromele de menta pot fi de fapt destul de puternice pentru micile gusturi, așa că merită să experimentați diferite paste de dinți cu aromă, dacă copilul dvs. nu este dornic. Pasta noastră de dinți blândă Applemint este adesea un mare succes cu gurile mici.

Care este nivelul potrivit de fluor în pasta de dinți a copilului meu?

Până când micuțul tău împlinește 3 ani, ar trebui să alegi pastă de dinți cu cel mult 1000 de părți pe milion de fluor și să folosești doar un frotiu de pastă de dinți pe periuța de dinți.

Inapoi sus

 

Dinți pentru copii mici - semne, faze și remedii

Care sunt diferitele faze ale dinților?

Unii bebeluși încep dinții încă din 3 luni, dar majoritatea vor vedea primul lor dinte apărând între 6 și 9 luni. Veți observa că dinții de lapte tind să apară în perechi drăguțe - unul în dreapta și unul în stânga. Cei doi dinți frontali inferiori apar de obicei mai întâi, urmați de cei superiori, formând cel mai adorabil zâmbet! La prima lor aniversare, bebelușul ar trebui să aibă în jur de 8 dinți. Până la vârsta de 2 și 1/2 ani, vor avea de obicei toți cei 20 de dinți de lapte. Faceți clic aici pentru a vedea tabelul pentru a vă arăta când vă așteptați la dinți de lapte diferiți.

Dinții molari vor fi mai dureroși pentru copilul meu mic?

Când molarii (dinții din spate) apar, poate fi deosebit de incomod, deoarece sunt dinți mai mari. Nu uitați că majoritatea durerilor din timpul dinților se datorează în general inflamației și infecției țesutului gingival - nu dinților! Acest lucru poate fi cauzat de prinderea bacteriilor și a alimentelor în mici clape de gingie din jurul dintelui pe măsură ce trece.

Ce cauzează durerea de dinți pe care o experimentează unii copii?

Este de fapt un mit că dinții tăie gingiile pe măsură ce apar. Când apare un nou dinte de lapte, se eliberează substanțe chimice speciale care determină separarea gingiilor și permit trecerea dintelui. Mâncarea sau bacteriile se pot bloca în jurul unor dinți noi care apar și asta poate provoca inflamații și disconfort. Încercați să păstrați gingiile micuțului și orice dinți pe care îi au drăguți și curați, periat de două ori pe zi, deoarece o gură curată poate ajuta la prevenirea durerilor de dinți.

Cum pot calma durerile dentare?

Your baby is unique, just like you, so it’s worth trying a few different teething remedies in order to find out what does the trick for them. Here are some tips to try:

  • Încercați să păstrați gingiile micuțului și dinții pe care îi au drăguți și curați - periați-vă de două ori pe zi și folosiți DentalWipes pe gingii. Acest lucru va asigura că nu se blochează alimente sau bacterii în jurul unor dinți noi care apar (ceea ce poate provoca infecții)
  • Încercați puțină cremă de barieră pe bărbie și pe obraji a bebelușului, pentru a îi proteja de toate aceste salivări.
  • Teether-ul și șervețelele răcite în frigider (niciodată la congelator!) Vor fi frumoase și liniștitoare pentru gingiile bebelușului. Gelurile pentru dinți, cremele sau pudra pot amorți gingiile dureroase sau, pentru momentele dificile, puteți oferi bebelușului analgezice adecvate vârstei, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul. Verificați cu vizitatorul dvs. de sănătate sau pe site-ul NHS pentru cât de mult le puteți da.https://www.nhs.uk/common-health-questions/childrens-health/can-i-give-my-child-painkillers/
  • Distracție distracție distracție! Mângâierea sau jocul cu bebelușul dvs. vă pot ajuta să le distrageți atenția de la disconfort și durere. Cântați, dansați, ascultați muzică sau ieșiți la plimbare, dar poate nu în același timp!

Ce sunt veziculele dentare?

Uneori dinții de lapte încep să treacă, putând să apară sângerări sub piele. Acest lucru poate determina apariția unei mici vezicule de sânge sau vânătăi pe gingia copilului. De obicei, nu este necesar niciun tratament, deoarece va dispărea atunci când va trece dintele. Cu toate acestea, dacă bebelușul sau copilul tău primește un blister de dinți și durează mai mult de o lună fără niciun semn al unui dinte nou de copil, trece la medicul dentist pentru un control.

Ce fac dacă copilul meu își scrâșnește dinții sau gingiile?

Unii micuți își freacă gingiile împreună sau „șlefuiesc dinții” pe măsură ce noii lor dinți de lapte cresc și încep să iasă. Frecarea gingiilor sau a dinților împreună poate ameliora o parte din disconfortul cauzat de dinți. Este, de asemenea, felul unui mic de a simți modificările care au loc în gura lui, mai ales pe măsură ce molarii apar. În general, măcinarea dinților atunci când micuțul dvs. dinte și ar trebui să se oprească când toți dinții de lapte au trecut. Ca întotdeauna, discutați cu medicul dentist dacă sunteți îngrijorat.

Inapoi sus

 

Gustări și băuturi potrivite pentru dinți

Ce se întâmplă dacă copilul meu își bea laptele dintr-o sticlă?

Încercați să evitați să oferiți copilului dumneavoastră o sticlă de formulă, lapte sau suc de fructe pentru a merge la culcare sau pentru a suge mult timp în timpul zilei, deoarece toate aceste băuturi conțin zaharuri. De asemenea, încurajează-l pe micuțul tău să-și bea laptele de noapte înainte de a-i spăla dinții, spre deosebire de după.

Ce este „caria dentară a sticlei”?

Este important să vă asigurați că bebelușul dvs. bea în special băuturi zaharoase, cum ar fi suc de fructe sau lapte dintr-o ceașcă deschisă sau o ceașcă sippy, astfel încât să nu fie tentați să le sugă o perioadă lungă de timp. Doriți să evitați băuturile cu zahăr să petreacă mult timp în jurul dinților mici, dacă puteți, deoarece acest lucru poate provoca cariile dentare.

Ce gustări potrivite pentru dinți îi pot oferi copilului meu mic?

Dacă copilul tău este flămând între mese, poate fi greu să știi ce să le dai, pentru nu le va afecta dinții, mai ales atunci când sunt dinți și vor doar mâncare confortabilă! Iată câteva idei grozave, cu conținut scăzut de zahăr sau fără zahăr, pentru ca mâncăciosul tău flămând să mănânce:

  • Alimente bogate în calciu, cum ar fi iaurtul, laptele și brânza. Acestea sunt, de asemenea, esențiale pentru ca micuțul tău să-și construiască dinți, unghii și oase puternice.
  • Faceți-vă propria acadea de gheață prin introducerea unui băț într-un fromage frais fără adaos de zahăr și congelarea acestuia timp de o oră. Un tratament minunat liniștitor pentru durerea gingiilor!
  • Căutați biscuiți cu conținut scăzut / fără adaos de zahăr sau încercați biscuiți sărați cu conținut scăzut de sare sau prăjituri de orez.
  • Fructele și legumele crude, cum ar fi morcovul, țelina, castravetele și mărul, pot ajuta la ușurarea iritării gingiilor dureroase, mai ales atunci când sunt răcite și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre.

Nu uitați dacă copilul dumneavoastră nu se simte bine și îi oferiți medicamente adecvate vârstei, căutați opțiunea fără zahăr. Zaharul va fi listat pe ingrediente și poate fi denumit și glucoză, zaharoză, dextroză, maltoză, fructoză, miere, amidon hidrolizat sau sirop.

Ce băuturi potrivite pentru dinți pot să-i dau copilului meu mic?

  • Încercați să evitați cu totul băuturile zaharoase, dar dacă le permiteți, încercați să păstrați acest lucru până la masa
  • Dacă micuțul tău este un fan al sucului de fructe, încearcă să îl diluezi cu apă - nu vor ști niciodată!
  • Scopul de a schimba sucul de fructe sau laptele cu apă între mese - este gratuit, hidratant, fără zahăr și conține fluor care vă va ajuta să consolidați albii sidefați ai micuțului dvs.

 Inapoi sus

 

Păpușile și degetul mare

Copilul meu are o păpușă / își suge degetul mare - ar trebui să fiu îngrijorat?

O mulțime de bebeluși și copii mici le place să sugă o păpușă sau degetul mare, deoarece are un efect liniștitor, mai ales atunci când dorm. Majoritatea copiilor nu vor mai suge degetul mare în mod natural la aproximativ 4 ani - abia după acest moment ar putea fi necesar să vă gândiți la înțărcare, deoarece le-ar putea afecta dinții. Cu o păpușă, este important să încercați să-l dezlipiți pe cel mic mai devreme, dacă puteți.

Cum îl pot ajuta pe copilul mic să nu mai folosească o păpușă sau să își sugă degetul mare?

  • Pentru început, încercați să limitați doar suptul degetului mare sau a păpușă doar în timpul nopții sau la somn. Apoi, puteți lucra în cele din urmă la reducerea și la celelalte momente.
  • Puteți începe o diagramă de progres cu autocolante pentru fiecare zi în care nu mai sug. Apoi răsplătește-ți copilul cu o jucărie nouă sau călătorie la locul lor preferat la sfârșitul săptămânii.
  • Țineți cont de momentul în care copilul dvs. dorește să-și suge păpușa sau degetul mare - dacă este obosit, flămând sau anxios, merită să încercați să găsiți alte modalități de a le atenua sau de a le distrage atenția în aceste momente.
  • Dacă plecați în vacanță, ați putea să folosși acest lucru ca o ocazie de a lăsa păpușa acasă. Veți avea o mulțime de lucruri pentru a distrage atenția pe celui mic în timp ce sunteți plecat și, până când sunteți acasă, este posibil să fi uitat totul!
  • Puteți încerca să le treceți la altceva, cum ar fi un pluș sau o jucărie moale preferată pentru confort
  • Încercați să rămâneți răbdători și înțelegători - la urma urmei este o tranziție importantă pentru ei.
  • Cereți medicului dentist să-i explice micuțului dvs. că este timpul să vă opriți și de ce ar trebui - este uimitor ce pot face câteva cuvinte ale unui expert!

Inapoi sus

 

Vizitarea dentistului

Cât de des ar trebui să-mi duc copilul la dentist?

Medicii stomatologi vă recomandă să vă duceți bebelușul la dentist înainte de a împlini 1 an, indiferent dacă au sau nu dinți de lapte. După aceea, le puteți lua oricât de des vă recomandă medicul dentist. Faceți clic aici pentru mai multe informații despre campania Dental Check by 1: https://dentalcheckbyone.co.uk 

În timpul acestor vizite, medicul dentist va verifica gura și dinții copilului dumneavoastră și va diagnostica orice probleme. Obișnuirea copilului cu mersul la dentist îi va ajuta să se simtă relaxat și să știe că nu este nimic de temut. Probabil că micuțului tău îi va plăcea să exploreze un loc nou și să fie bâzâit în sus și în jos pe scaunul stomatologului! Vă puteți aștepta ca prima întâlnire să fie scurtă și destul de informală, așa că încercați să nu vă faceți griji. Tratamentul dentar NHS în Marea Britanie este gratuit în timp ce sunteți gravidă și în primul an după nașterea copilului dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să arătați medicului dentist certificatul dvs. MatB1 sau certificatul NHS Prescription Maternity Exemption. Pentru a găsi un dentist NHS în zona dvs., mergeți www.bda-findadentist.org.uk, sau sună la NHS Direct la 0845 4647

Ce se va întâmpla la dentist?

În funcție de vârsta bebelușului și de cât de bucuroși sunt aceștia de a spune „Ah”, vi se poate cere să îi țineți în timp ce medicul dentist aruncă o privire mică în jurul gurii pentru a verifica deteriorarea și a se uita la gingiile, maxilarul și mușcătura lor. Dentistul sau igienistul pot curăța dinții copilului dvs. dacă consideră că este necesar. Îți vor vorbi despre obiceiuri bune de igienă orală și îți vor oferi șansa de a-ți pune orice întrebări cu privire la dințarea copiilor, suptul degetelor mari sau mâncărurile potrivite pentru dinți. Scribble orice întrebări pe care le aveți în prealabil și duceți-le la întâlnire cu dvs. pentru a nu uita.

Ce se întâmplă dacă copilul meu se sperie de dentist?

Este important să îl duceți pe cel mic la dentist ca parte a controalelor periodice, nu doar atunci când este ceva în neregulă. Obișnuirea copilului cu mersul la medicul dentist în mod regulat îi va ajuta să se simtă relaxat atunci când va vizita în viitor. Nu uitați să vă duceți copilul la dentist și atunci când faceți un control. Acest lucru îi va ajuta să se obișnuiască cu priveliștile, mirosurile și sunetele cabinetului stomatologic și să se simtă mai confortabil în privința mersului la dentist în general. Dacă sunteți îngrijorat, încercați să luați una dintre cărțile sau jucăriile lor preferate pentru a le face să se simtă mai confortabil.

Există probleme dacă micuțul meu folosește un inhalator pentru astm?

Unii copii care suferă de astm trebuie să utilizeze un inhalator. Cu toate acestea, multe dintre pulberile din puffere sunt acide și, din păcate, pot eroda smalțul dinților. Dacă copilul dumneavoastră folosește un inhalator, merită să-l învățați să clătească cu apă după fiecare utilizare, pentru a ajuta la prevenirea viitoarelor probleme cu dinții. Curățarea dinților cu pastă de dinți adecvată cu fluor va ajuta, de asemenea, la protejarea dinților lor, deoarece fluorul întărește smalțul dinților. Nu uitați să spuneți medicului dentist dacă copilul dumneavoastră folosește un inhalator și asigurați-vă că îl luați pentru controale regulate.

Ce fac dacă dinții de lapte ai copilului meu sunt răniți?

În ciuda eforturilor noastre în calitate de părinți, copiii au priceperea de a găsi modalități de a-și bate capul, de a-și scăpa genunchii și de a închide degetele în lucruri! Uneori pot găsi chiar și modalități de a ciupi un dinte, de a-l bate sau de a-și întoarce un dinte în gingie. Iată ce trebuie să faceți dacă vă confruntați vreodată cu o urgență legată de dinți:

  • Încercați să nu intrați în panică! În timp ce îl reconfortezi pe micuțul tău, respiră adânc frumos înainte de a acționa.
  • Dacă gura le sângerează, opriți fluxul cu o flanelă umedă curată.
  • Dacă un dinte de lapte a fost scos, nu îl puneți din nou în loc, deoarece acest lucru ar putea bloca calea dintelui adult de dedesubt
  • Sunați imediat la dentist și faceți o programare de urgență - aceștia vor putea evalua ce pagube au fost făcute și vă vor oferi sfaturi cu privire la cel mai bun tratament pentru copilul dumneavoastră.
  • Încercați să nu vă simțiți vinovați - unii copii sunt mai predispuși la accidente decât alții, dar amintiți-vă că accidentele se pot întâmpla oricăruia dintre noi!

Copilul meu are urme albe pe dinți, ce ar trebui să fac?

Primul lucru este să vă adresați medicului dentist pentru un control. Medicul dentist va putea identifica dacă aceste urme albe se datorează descompunerii sau altceva. Acestea se pot datora modului în care mineralele din dinte au fost întinse pe măsură ce dintele s-a dezvoltat. Ca întotdeauna, asigurați-vă că vă spălați dinții de mic de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor adecvată vârstei.

Inapoi sus

 

Etapa 3 - Copii - Zâmbete crescute

Trecerea de la dinți de bebeluș la dinții adult

Cum se dezvoltă dinții de adulți?

Dinții de lapte ai copilului dvs. vor deveni în cele din urmă instabili și vor cădea pentru a face loc creșterii dinților adulți. Acest proces poate dura 6 ani sau mai mult! Dinții de lapte tind să cadă în aceeași ordine în care au intrat și procesul nu este dureros. Unii copii își pierd primul dinte încă de la 4 sau până la 7, dar este, de asemenea, posibil ca un copil să ajungă la 7 sau 8 fără a pierde deloc dinții de lapte! În general, cu cât copilul tău era mai mic când au sosit dinții, cu atât vor avea tendința să cadă mai devreme. Dacă încep să piardă dinții mult mai devreme de vârsta de 4 ani, treceți la dentist pentru a vă asigura că nu există nicio problemă de bază. Când copilul tău simte primul dinte tremurând, încurajează-l să încolțească ușor dintele, dar să nu-l smulgă înainte să fie gata să cadă singur. Înainte să-l știți, zâna măseluță va deveni un vizitator obișnuit!

De ce își pierde copilul toți dinții de lapte?

Dinții de lapte trebuie să cadă pentru a face loc creșterii dinților adulți, dar nu se va întâmpla peste noapte. Vă puteți aștepta ca acest proces să dureze 6 ani sau mai mult!

De ce dinții de adult arată atât de mari?

Noii dinți adulți ai copilului dvs. pot părea mai mari, în special primii care sosesc. Asta pentru că sunt! De asemenea, dinții adulți tind să fie mai puțin albi decât dinții de lapte și au creste pronunțate, deoarece nu au fost încă folosiți pentru mușcături și mestecări. Ocazional, câțiva dinți noi intră înainte ca cei vechi să cadă, creând două rânduri de alb perlat. Aceasta este o etapă temporară, uneori numită dinți de rechin. Nu este nimic de îngrijorat, dar nu uitați că periajul și folosirea atei dentare vor fi mai importante ca niciodată în această fază.

Pot cariile dentare din dinții de lapte ai copilului meu să afecteze dinții de adulți?

Se poate. Carierea dinților de lapte a micuțului dvs. poate provoca abcese care lezează dinții permanenți care se dezvoltă în interiorul gingiilor. În cazurile în care copiii au extras un dinte, sunt mai predispuși să dezvolte probleme ortodontice, deoarece pierderea prematură a dinților primari poate afecta alinierea dinților permanenți.

Back to top

 

Îngrijire dentară zilnică pentru copii

Cât timp trebuie să-mi supraveghez copilul când își spală dinții?

Copilul dvs. nu va putea să se spele pe dinți singur până la vârsta de 6 ani, așa că va trebui să-i ajutați până atunci. Ar trebui să urmărești să îi speli pe dinți timp de 2 minute, de două ori pe zi. Odată ce se spală pe cont propriu, încă ar trebui să supraveghezi periajul de dinți al copilului tău până când sunt puțin mai în vârstă pentru a te asigura că fac o treabă bună.

Cum îl fac pe copilul meu să se perie timp de două minute?

Două minute pot părea mult timp, știm! De ce nu setați un cronometru invers pe telefon? Sau redați-le un videoclip pe telefon sau tabletă care durează 2 minute? Merită, de asemenea, să verificați online cântece, videoclipuri sau desene animate pentru periaj de dinți, deoarece există câteva opțiuni excelente pentru a îi distra.

Ce se întâmplă dacă copilul meu refuză să se spele pe dinți?

În primul rând, nu vă faceți griji! Copiilor le place să-și afirme independența și uneori aleg să facă acest lucru în special la momentul periajului. Iată câteva lucruri de încercat:

  • Luați copilul la cumpărături cu dvs. atunci când cumpărați periuțe de dinți noi și cereți-le să aleagă două, astfel încât să le puteți alege la momentul periajului. Le va plăcea sentimentul de a fi la conducere!
  • Încercați să experimentați diferite paste de dinți cu aromă, precum a noastrăAromă Tutti Frutti.
  • Încercați să vă programați rutina de dimineață, astfel încât copilul să se spele pe dinți în același timp cu ceilalți membri ai gospodăriei. Va face lumea diferenței să vezi și adulții curățându-și dinții!
  • Lasă-l pe cel mic să-și spele mai întâi „dinții” jucăriei preferate sau lasă-l să te „ajute” să te speli pe dinți. Doar aveți grijă să nu le împărțiți periuțele de dinți.
  • Nu uitați să le spălați cu laudă atunci când periajul merge bine. Puteți chiar să păstrați o diagramă de progres și să le recompensați cu un tratament la sfârșitul fiecărei săptămâni.

Cât de multă pastă de dinți ar trebui să folosească copilul meu?

În primul rând, asigurați-vă că pasta de dinți a micuțului dvs. conține cantitatea potrivită de fluor pentru vârsta lor. Pentru copii între 3 și 6 ani, folosiți doar o cantitate de pastă de dinți de dimensiunea unui bob de mazăre. Nu uitați să puneți pasta de dinți pe periuța de dinți a copilului dvs. până când o pot face ei înșiși corect și, ca și în cazul tuturor produselor pentru baie, păstrați tuburile de pastă de dinți la îndemâna mâinilor mici.

Ce se întâmplă dacă copilul meu folosește în continuare o păpușă sau își suge degetul mare?

O mulțime de copii sug o păpușă sau degetul mare atunci când sunt mici, deoarece are un efect liniștitor, mai ales atunci când dorm. Majoritatea copiilor nu vor mai suge degetul mare la vârsta de aproximativ 4 ani - abia după acest moment ar putea fi necesar să vă gândiți la înțărcare, deoarece le-ar putea afecta dinții. Cu o jucărie, este important să încercați să-l dezlipiți pe cel mic mai devreme, dacă puteți. Iată câteva sfaturi de încercat:

  • Pentru început, încercați să limitați doar suptul degetului mare sau al păpușii doar în timpul nopții sau la somn. Apoi, puteți lucra în cele din urmă la reducerea și în aceste momente.
  • Puteți începe o diagramă de progres cu autocolante pentru fiecare zi în care nu mai există. Apoi, recompensează-ți copilul cu o delicatese la sfârșitul săptămânii.
  • Țineți cont de momentul în care copilul dvs. dorește să-și suge păpușa sau degetul mare - dacă este obosit, flămând sau anxios, merită să încercați să găsiți alte modalități de a le atenua sau de a le distrage atenția în aceste momente.
  • Dacă plecați în vacanță, l-ați putea folosi ca ocazie de a-și lăsa manechinul acasă. Veți avea o mulțime de a vă distrage atenția pe cel mic în timp ce sunteți plecat și, până când sunteți acasă, este posibil să fi uitat totul!
  • Ați putea încerca să le treceți la altceva, cum ar fi un pluș sau o jucărie moale preferată pentru confort.
  • Încercați să rămâneți răbdători și înțelegători - la urma urmei este o mare tranziție pentru ei.
  • Întrebați medicul dentist să-i explice micuțului dvs. că este timpul să vă opriți și de ce ar trebui - este uimitor ce pot face câteva cuvinte ale unui expert!

Ce este Xylitol și cum funcționează?

Xilitolul este un supererou pentru durerea de dinți care face minuni pentru dinții noștri. De fiecare dată când mănânci, bacteriile prezente în gură digeră zaharurile din alimentele tale pentru a produce acizi. Acești acizi mănâncă smalțul dinților, provocând cariile.

So how can we avoid this? Along with healthy dental care habits, Xylitol can help prevent decay-causing bacteria from producing the acids that rot teeth. This is because the bacteria are unable to digest Xylitol and so no nasty acid is produced. Not just that, but fluoride works better to repair and strengthen tooth enamel when Xylitol is present. Check out one of our Xylitol-enriched toothpastes to get some of this superhero substance into your little one’s mouth - it will also help them develop fewer cavities than using fluoride-only toothpaste.

Back to top

 

Garanție

2 ani garanție

Nu uita să te asiguri că vei beneficia de garanția de 2 ani pe care o oferim pentru gama noastră de periuțe de dinți electrice. Pur și simplu completează acest formular și odată completat descarcă certificatul de garanție de aici.

 Sus