Pasul 2 - Copii Mici

Zâmbetele sănătoase ale copiilor

Uneori, dentiția copilului mic se poate confrunta cu probleme specifice dar, prin menținerea unei igiene orale perfecte, acestea se reduc intr-o mare măsură. Ne referim aici la inflamațiile gingivale și la durerile dentare din timpul masticației, cauzate in special de resturile de alimente ramase prin spațiile greu accesibile.

Odată cu  apariția primului dințișor, e necesar să-i cumpărați micuțului prima sa periuță de dinți. Deprinderea unei rutine zilnice va reduce apariția cariilor și îi va insufla obiceiuri sănătoase. Rezultatele unui periaj dentar corect se observă în timp.

Ce anume trebuie fac?

  • Periaj chiar de la primul dințișor. Este expus formării de placă bacteriană, ca atare trebuie curățat in fiecare zi, dimineața și seara.
  • Alegeți o periuță adecvată, de mici dimensiuni, cu perii fini, moi, plăcuți la atingere
  • Igienizați totodată și suprafața gingivală, folosind servetele DentalWipe sau o bucățică de pânză fină, înmuiată în apă.
  • Optați pentru pasta de dinți cu conținut potrivit de fluor, slab aromată. Copiii mici nu agreează esențele puternice, cea mentolată chiar displăcându-le. E suficiet să folosiți o cantitate mică de pastă de dinți.
  • Pentru ameliorarea durerilor provocate de inflațiile gingivale, oferiți-i copilașului o jucărie specială de ronțăit. Unele dintre acestea (cu continut lichid) se pot păstra la rece, în frigider, senzația răcoritoare fiind benefică în astfel de situații de disconfort. Suprafața moale, texturată special pentru a curăța gingiile, asigură igiena orală, preocupare, ceva numai bun de ros și de mușcat
  • Tot pentru copiii mici, există și varianta de periuță masticabilă, concepută special pentru ca, în timp ce e folosită, aceasta să curețe temeinic cavitatea bucală

 Alte produse Baby-Brush:

 

The Brush-Baby Chewable Toothbrush 
Concepută special pentru a calma gingiile dureroase și pentru a curăța dinții în timp ce este mestecată!

 

Brush-Baby TeethingWipes 

Cu mușețel liniștitor pentru gingii.